top of page

In 3 stappen naar een verzorgde huid!

Welkom bij mijn eerste blog!

In deze blog een kleine uitleg over dagelijkse huidverzorging en het belang van het gebruiken van lotion. Veel leesplezier!

Hoe verzorg jij je huid dagelijks?

Een goede basis voor jouw huid zijn de volgende 3 stappen:

- huid reinigen met milk

- ph herstellen met lotion

- dag of nachtcreme aanbrengen

Simpel genoeg zou je zeggen, echter worden vaak 1 of meerdere stappen niet gedaan. Wat ik in mijn salon het meest hoor is dat de lotion niet gebruikt wordt, omdat niet altijd duidelijk is wat daar nu het doel van is. Hieronder leg ik uit waarom ook een lotion van belang is voor een goede dagelijkse verzorging.

Wat doet een lotion?

- verwijderd de eventuele laatste restjes van de reiniging

- herstelt de ph waarde van je huid

- verfrist de huid

- bereidt de huid voor op de werkzame stoffen die in je dag of nachtcreme zitten.

Tegenwoordig zit er geen alcohol meer in de lotions ( gelukkig maar), toch kan je huid nog weleens wat prikkelen of kriebelen na het aanbrengen van de lotion. Dit betekent dat je huid er klaar voor is om verzorgd te worden met een goede creme. De huid is schoon!

Wanneer je een lotion toevoegt aan je dagelijkse regime, zul je gaan merken dat je minder dag en nachtcreme nodig hebt. Doordat je huid goed schoon en voorbereidt is, smeert creme makkelijker uit en neemt je huid de werkzame stoffen beter en sneller op. Zo doe je dus ook langer met je dag en nachtcreme!

Denk je na het lezen van dit stuk: ik wil meer weten over verzorging van mijn huid, of hoe weet ik welke creme mijn huid nodig heeft? Neem gerust contact met mij op! Ik bespreek graag met je hoe jij het beste jouw huid kunt verzorgen!

Liefs

Tamara

Salon Ashraya

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
bottom of page