top of page

De Berk en de Eik- Beweging en losmaken- Vrijheid

Hoe maak je je los van oude patronen/overtuigingen/familiesystemen?

Wat doet het met je wanneer je in dit proces komt en hoe hou jij je staande?

Hier is mijn verhaal en hoe ik dit heb ervaren met de beelden hoe ik het voor mij heb gezien.

Een eik: Op spirituele niveau werkt de Eik harmoniserend, geeft stabiliteit, helpt je om je eigen grenzen te leren kennen, geeft een gevoel van geborgenheid, kracht, en bescherming, en brengt evenwicht, inzicht en begrip in je leven. De Eik staat symbool voor levenskracht en duurzaamheid. Het sterke hout van zijn stam geeft een gevoel van veiligheid en wijsheid. Eiken geven bescherming aan alles wat er in hun directe omgeving groeit en bloeit. De oude, grote en wijze Eik beschermt en stimuleert nieuw leven. De Eik is moedig, standvastig en trots. Hij verafschuwt hoogmoed en heeft een bescheiden levensinstelling. Hij is niet bang voor gevaar en gaat geen enkele confrontatie uit de weg. De Eik heeft van niemand steun nodig, hij geeft liever, dan dat hij neemt. Hij komt soms wat star over, maar is heel erg flexibel van aard. De Eik is eigenlijk een soort superboom, hij staat symbool voor liefde, vruchtbaarheid, kracht, bescherming, vriendelijkheid en gastvrijheid.

Vorig jaar voelde ik dat ik op mijn eigen tafel mocht gaan liggen en gaan mediteren en dit heb ik gedaan. Ik heb muziek aangezet, de deur dicht gedaan en ik ben gaan liggen....... Vrijwel meteen kwam er een beeld van de eik. Een mooi, grote en ook oude eik. Deze was stervende, het was tijd. Waar de eik veel gedragen heeft en oersterk in was, was het nu tijd voor iets nieuws. Vanuit deze eik kwam een laatste witte en krachtige lichtstraal. Vanuit de stam naar beneden en via de aarde ontstond er vanuit deze lichtstraal nieuwe wortels van een nieuwe boom..... Een berk..... Na deze laatste duw van de eik, vielen de blaadjes van de eik en het moment om afscheid te nemen van deze oude patronen, was daar..... Ik voelde hierbij veel verdriet, schuld en angst, maar ook de vrijheid om opnieuw te gaan staan vanuit mijn eigen kracht.

De oude patronen in de eik die niet meer nodig waren voor mij, zijn getransformeerd in de berk. Ik mag mijn eigen weg gaan, de eik past niet meer bij mij. Waar de eik mooie en krachtige eigenschappen heeft, voelde ik als kind, dat ik daar niet meer in paste. De harmonie vanuit oude overtuigingen en ook het buitengesloten zijn paste niet bij mij, de stabiliteit waarin ik mij heel wiebelig voelde, je eigen grenzen leren kennen en toch altijd weer mijzelf weggeven, een gevoel van geborgenheid maar niet het gevoel van gezien worden, kracht en de angst voor deze (spirituele) kracht, brengt evenwicht en ook conflicten van balans was er niet altijd, inzicht en begrip in je leven dat snapte ik helemaaaal niet. Waar mijn ouders en voorouders konden groeien en bloeien in de kracht van de eik, paste dit niet meer bij mij. Vooral mijn ouders hebben hierin een weg vrijgemaakt. Zowel in het leven, alsook in de dood. Mijn vader steunt mij nog altijd vanuit het licht en al mis ik hem nog steeds hier op aarde, de steun voel ik. Met regelmaat hoor ik hem zeggen:" Ga maar meisje, het is goed"

De berk:

De Berk is een hele sterke boom en hij heeft een veelzijdig karakter. De Berk kan een grote steun voor je zijn als je relatieproblemen hebt, of als je geen problemen hebt in je relatie, geeft de Berk je een dieper inzicht . Hij leert je vanuit je eigen perspectief naar je ervaringen en relaties kijken, maar ook door de ogen van anderen. De Berk is een eerlijke boom bij wie je je hart kunt uitstorten. Hij brengt je in balans en leert je jezelf en anderen te accepteren zoals ze zijn. Hij neemt je angsten weg die een beslissing in de weg staan. Hij een goed oplosser van conflicten. De Berk is een boom van inzicht, vriendschap, onvoorwaardelijke liefde en van het huwelijk. Het is een trotse boom en een rots in de branding, het licht in de duisternis. Hij is een van de beste vrienden die je kunt hebben, en hij zal je altijd met raad en daad bij staan.

De berk draagt ook de "littekens" , maar draagt deze met trots en de littekens veranderen de kracht van de berk niet. De berk, zou de berk niet zijn, zonder deze "littekens".

De transformatie van mijzelf hierin, hoe ik dit ervaren heb en nog steeds ervaar:

Mijn ouders en voorouders hebben een stabiliteit gegeven en vanuit hun kracht, wijsheid en liefde, mag ik mijn weg gaan om te transformeren in mijn eigen kracht. Mijn vader en mijn moeder geven veel en zijn wijs, liefdevol en ontzettend moedig. Waar zij de grondleggers waren voor het doorbreken van oude familiepatronen/overtuigingen en oordelen, mag ik het nu volledig doorbreken en in mijn kracht van de berk gaan staan.

Niet het hele familiesysteem kan hierin mee en ik voelde en merkte op, dat sommige oude wortels van de eik zich nog steeds probeerden te verbinden met de wortels van mijn berk en daarmee ik ( de berk) dus niet helemaal los kon komen. Tijdens een Healing die ik mocht ontvangen heb ik dit beeld gezien en met verdriet, pijn en ook angst heb ik toch de wortels van de eik doorgehakt. En manmanman, wat deed dat pijn! De loyaliteit, liefde en wijsheid naar het oude systeem was moeilijk om te doorbreken. De schuld om het oude los te laten en in het nieuwe te gaan staan, was moeilijk om te zien en te ervaren en komt af en toe nog weleens naar boven.

Ik besef mij dat ik, ondanks de doorbreking, ik de oude wijsheden, de onvoorwaardelijke liefde en de wijsheid mee mag nemen in mijn "littekens". Los van het oude systeem en toch neem ik de mooie eigenschappen ook mee.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
bottom of page